Vrouwland

Vrouwland is het bitterzoete verhaal van jonge mensen die dromen van een beter leven. Elk op hun eigen manier zetten ze de zoektocht in. Mara is een ambitieuze vrouw die radicale en nietsontziende keuzes maakt om vooruit te komen. Faïza, Marwan en Abdelkader hebben het gevoel buitenstaanders te zijn die maar moeilijk greep krijgen op het leven. Younes onderneemt een wanhopige reis om een brief op zijn bestemming te brengen. De brief brengt deze verschillende levens bij elkaar. 

Vrouwland gaat over onzekerheid, angst en identiteit. Over de plaats in de samenlevingdie je toegewezen krijgt door omstandigheden waar je geen vat op hebt. Uiteindelijk zijn er slechts twee opties: verzet of berusting.

Rachida Lamrabet toont het vermogen om diep door te dringen tot de tragiek van haar personages, die ze schijnbaar achteloos maar met een scherp gevoel voor details neerzet. Ze heeft een romandebuut van een onwrikbare tederheid geschreven over wat ons verbindt en van elkaar scheidt.

De pers over Vrouwland:

‘Een getalenteerde schrijfster die de complexiteit van haar verhaal geprononceerd en tegelijk genuanceerd in beeld brengt.' 
Trouw

Met Vrouwland levert Rachida Lamrabet het klinkende bewijs dat ze iets te zeggen heeft.' 
Knack

Eindelijk is er nu dan haar eerste roman, Vrouwland, over leven op de grens van twee werelden.' 
NRC Handelsblad

© 2020 Rachida Lamrabet